Mansardare blocuri cu structuri usoare InTekWood

pentru imagini portofoliu click aici

STUDIU DE CAZ


Cu noi mansardarea devine mai simpla!

1. Ce se intelege prin mansardare?

Prin mansardare se intelege construirea unui acoperis suprainaltat care permite in interior crearea de spatii folosibile pentru locuit, birouri etc.

2. Cum se face?

In practica se utilizeaza mai multe metode de mansardare a cladirilor in functie de situatia concreta, de capacitatea si cunostiintele tehnice ale constructorului, de optiunea clientului, etc. Varianta cea mai economica este cea cu structuri prefabricate din lemn, usoare simplu si rapid de montat, care inglobeaza atat peretii exteriori, cu lucarnele si balcoanele aferente, cat si sarpanta propriu-zisa.

3. Solutia tehnica propusa de InTekWood

Pe baza antemasuratorilor si a proiectului de arhitectura se proiecteaza (cu softul specializat) fermele si celelalte elemente ale structurii din lemn, cu breviarul de calcul, desenele de executie si detaliile de montaj incluse.

Odata prefabricate in atelier, se trece la montarea fermelor pe centurile (pregatite anterior) peretilor exteriori ai cladirii, montaj care, cu ajutorul unei macarale, este rapid, simplu si precis.

3d_1.jpg

Dupa montarea fermelor se fixeaza contravantuirile, peretii frontoanelor si se finalizeaza lucarnele

Sectiune 3D a a unei mansarde realizate cu structuri usoare InTekWood

Astfel se obtine o structura usoara si in acelasi timp foarte rezistenta si durabila in timp deoarece lemnul a fost in prealabil uscat, tratat (contra focului si insectelor) si asamblat cu conectori multicui, totul fiind dimensionat sa reziste la cele mai grele incarcari (inclusiv cutremure de mare intensitate)

Mansarda - Imagine 3D a structurii InTekWood acoperite

Peste aceasta structura descrisa mai sus se poate monta cu usurinta orice invelitoare (tigla ceramica sau din tabla, sindrila bituminoasa, etc). Se monteaza ferestrele de termopan sau de mansarda, dupa caz, si se obtine un acoperis inchis si luminat care se sprijina numai pe peretii exteriori, lasand libertate deplina beneficiarului sa compartimenteze spatiul din interior si sa-i dea destinatia dorita.

Mansarda - imagine 3D din unghi a structurii usoare InTekWood acoperite

4. Cat dureaza?

Deoarece, cu solutia tehnica propusa de InTekWood majoritatea operatiilor de fabricare a structurii se executa in atelier, sub control strict de calitate, la fata locului (pe terasa constructiei) se realizeaza doar montajul fermelor prefabricate.

Timpul necesar unei astfel de lucrari este scurt (circa 10 zile pentru 600-800mp) deranjul fiind minim pentru cei care locuiesc in zona si astfel se pot evita si capriciile vremii.

Daca se monteaza si invelitoarea, jgheaburile si burlanele, ferestrele, streasinele, pentru aceeasi suprafata, la timpul de mai sus se mai adauga inca 10 zile. Astfel, intr-o luna se poate obtine o mansarda complet acoperita si inchisa cu ferestre, beneficiarul urmand sa execute in continuare lucrarile de amenajare interioara in functie de destinatia dorita pentru spatiul interior.

5) Avantaje

  • Timp scurt de executie, necesar redus de forta de munca, economie de resurse;
  • Constructie solida cu certificate de calitate si garantie;
  • Deranj minim pentru locatarii din zona, nu este afectat spatiul verde din jurul blocurilor, nu se folosesc utilaje zgomotoase, se pastreaza curatenia;
  • Costuri reduse, viteza sporita de circulatie a fondurilor investite, potential mare de profit;
  • Plus valoare si estetica pentru blocurile construite sub regimul comunist;
  • Oportunitati pentru autoritatile locale de a construi locuinte sociale, de necesitate si pentru tineri;
  • Solutia tehnica propusa de InTekWood este ecologica si fara impact negativ asupra factorilor de mediu;
  • Integrare usoara in Programul national de reabilitare termica a cladirilor cu destinatie de locuinte;
  • Calitatea executiei lucrarii nu mai depinde de priceperea dulgherului, pe santier facandu-se doar operatii de montaj;
  • Preturi fixe, stabilite prin contract, competitive in raport cu solutia traditionala;