Centru de comandaUscarea lemnului este procesul tehnologic cel mai important din intreg ciclul tehnologic de prelucrare a lemnului. De calitatea uscarii lemnului depinde fundamental productivitatea prelucrarii ulterioare, gradul de scoatere(randamentul), calitatea produsului finit si comportamentul in timp al acestuia. De aceea pentru uscarea artificiala a lemnului se folosesc instalatii complexe care monitorizeaza si regleaza un numar ridicat de parametri cu ajutorul calculatoarelor si al unor softuri specializate care necesita investitii initiale importante, dar fara de care nu se poate realiza nici un produs finit din lemn (mobila, parchet, scari de interior, etc).

AnsambluFirma noastra dispune de o capacitate de uscare formata din 7 camere de uscare de 25, 40 si 70 m3 cu instalatii de ultima generatie in care se usuca atat lemnul necesar fabricarii produselor proprii (scari de interior, componente si sarpante) cat si lemnul tertilor prin serviciile profesionale prestate.

In aceste instalatii cu o capacitate totala de 300 m3 pe sarja se pot usca toate tipurile (esentele) de lemn cu mentiunea ca datorita programelor de uscare specializate nu se pot amesteca in aceeasi sarja intr-o camera de uscare mai multe tipuri de lemn.

UscatorProcesele de uscare dureaza intre 5 si 35 zile in functie de specia de lemn, de grosimea acestuia, de umiditatea initiala si cea finala, obtinandu-se in final un lemn gata pregatit pentru prelucrare in scopul pentru care este destinat.